VOLAP BEACH CUP DUYURULARI

VOLAP Uluslararası Asya Voleybol Ligi organizasyon komitesi sezon öncesi VOLAP Beach Cup organizasyonlarını, Ağustos ve Eylül aylarında tüm altyapı kulüplerimize açık yapacağı Plaj Voleybolu turnuvasıyla başlatıyor olacaktır..

Kış sezonu öncesi hazırlık döneminde katılımcı takımlara maç yaparak kondisyon ağırlıklı hazırlanma imkanı verecek turnuvamıza tüm altyapı kulüplerimizi ve bireysel olarak takımlarını oluşturan herkesi bekliyoruz.

*VOLAP Stars Beach Cup, İstanbul
Tarih Aralığı: Ağustos 2022, (Perşembe-Pazartesi haftaiçi)
Yer: Kalamış Plaj Kortları, Kadıköy
Yaş Kategorileri: U13 Midi Kız, U15 Küçük Kız, U17 Yıldız Kız

TURNUVA YAŞ GRUPLARI TAKIM STATÜSÜ
2008-2009-2010 MİDİ TAKIMLAR-U13 KATEGORİSİ (4 SPORCU SAHADA, 2 SPORCU YEDEK)
2006-2007 KÜÇÜK TAKIMLAR-U15 KATEGORİSİ (2 veya 3 SPORCU SAHADA, 1 SPORCU YEDEK)
2004-2005 YILDIZ TAKIMLAR-U17 KATEGORİSİ (2 veya 3 SPORCU SAHADA, 1 SPORCU YEDEK)

NOT:
Sadece Midi kategoride yedek oyuncular, istediği oyuncuyla topun oyunda olmadığı anlarda değişme hakkına sahiptir. Ancak sahada aynı anda 4 oyuncu olmak zorundadır.
Belirtilen doğum tarihinden daha küçük yaşta sporcular üst kategorilerde mücadele edebilir ancak her sporcu aynı anda sadece 2 kategoride turnuvada yer alabilir ancak bu durumda ilave katılım bedeli ödemek zorundadır.

*TÜM MÜSABAKALAR SABAH 10.00’DA BAŞLAYACAK VE GÜNÜN SON MAÇININ BAŞLAMA SAATİ EN GEÇ 21.00 OLACAKTIR. GÜN VE SAATLERDE İHTİYACA GÖRE DÜZENLEME YAPILABİLECEKTİR.
**MAÇ PROGRAMLARI, KATILAN TAKIM SAYISINA VE YAŞ KATEGORİSİNE GÖRE BELİRLENEREK TURNUVA ÖNCESİNDE BİLDİRİLECEKTEDİR.
***HER YAŞ KATEGORİSİNDE MAKSİMUM 16 TAKIM KABUL EDİLECEKTİR.
****TURNUVA STATÜSÜ, KATILAN TAKIM SAYISINA GÖRE BELİRLENEREK KATILIMCI TAKIMLARA TURNUVA ÖNCESİ BİLDİRİLECEKTİR. ÖNCELİKLİ TERCİH EDİLECEK STATÜ 4 VEYA 5 TAKIMLI GRUP ELEMESİ ŞEKLİNDE OLACAKTIR.

-KATILIM ÜCRETİ KİŞİBAŞI 250 TL.’DİR. ANTRENÖRLER ÜCRET ÖDEMEZ. KULÜPLER KATILIM ÜCRETİNİ KENDİ SPORCULARI İÇİN BELİRLEMEKTE SERBESTTİR.
-HER KATEGORİDE DERECEYE GİREN TAKIMA KUPA, SPORCULARA MADALYA, KATILAN SPORCU VE ANTRENÖRLERE VOLEYBOL EĞİTİMİNE KATKI VE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLECEKTİR.
-KATILACAK TAKIMLAR AŞAĞIDAKİ WEB SİTESİNDEN ÖN KAYIT OLUP, TURNUVA YÖNETİM TELEFONUNDAN TEYİT ALMAK ZORUNDADIR.

*ANADOLU YAKASI:
SENCER ÜNERİ
GSM. 0535 354 23 00

*AVRUPA YAKASI:
VOLKAN ŞİRİNOĞLU
GSM. 0532 713 28 12

Turnuva formatları ve müsabaka programları turnuva öncesi kayıtlar bittikten sonra yapılacak yoklamayı istinaden belli olacaktır. Net maç programı aynı akşam www.istanbulvoleybolligi.com resmi lig sitemizden yayınlanacaktır. Tüm takımların her türlü durumda turnuva sabahı 09.00’da kortlarda kendi müsabakaları için hazır olmaları gerekmektedir.

Takımlar fikstürlere kura çekimine göre yerleştirilecektir. Teknik toplantıya mazeretsiz gelmeyen takımlar listeden çıkartılacaktır. Her takım sorumlusu, yoklama günü onaylı takım listesini organizasyon komitesine sunacaktır.

ÖNEMLİ NOT: 
Ön kayıt işlemleri, takım yetkilileri tarafından resmi web sitemizden yapılmalıdır. Takım sayısı, oyuncu isimleri ve katılacağınız kategoriyi başvurunuzda belirtiniz.

DİĞER ÖNEMLİ TURNUVA BİLGİLERİ
TURNUVA FORMATLARI
Aşağıdaki turnuva formatlarından birisi kategorilerdeki takım sayısına bağlı olarak uygulanacaktır.

  • Grup + Grup Elemesi
  • Çift Eleme

KURALLAR
VOLAP Asya Plaj Voleybol Ligi’nin VOLAP Stars Beach Cup özel statüsü uygulanacaktır. Oyun kuralları anlamında FIVB Plaj Voleybolu Kuralları’ndan yararlanılacaktır.

YOKLAMA TARİHİ & ZAMANI & YERİ
Turnuva başlangıç gününden önceki akşam saat 18.00 İstanbul, Kalamış Kadıköy Belediyesi Plaj Voleybolu Tesisi turnuva müsabaka noktası olup yoklama için tüm sorumluların bizzat gelerek imza atıp evraklarını getirmeleri gerekmektedir. Yoklamaya katılmayan takımlar turnuva listesinden çıkartılırlar.

FORMA
Takımlar kendi formalarını kendileri yaptırır ve giyerler. Kulüpler sporcu formalarını sporcularına göre kendisi ayarlar. Sahaya çıkacak her iki oyuncunun da üst ve alt forma renklerinin aynı olması gerekmektedir. Forma numaraları 1 ve 2 olarak ayrılır. (3 ve 4 kişilik takımlarda forma numaraları 1-2-3-4 olarak yaptırılır.)

Cezai yaptırımlar ve diğer tüm teknik ayrıntılar için tüm sporcu ve kulüplerin www.tvf.org.tr‘de yer alan Plaj Voleybolu Talimatı ve Statüsünü okumaları gerekmektedir.

YİYECEK, İÇECEK VE KONAKLAMA HAKKINDA
Tüm takımlar konaklama, yiyecek, içecek ve su giderlerini kendileri karşılayacaktır. Organizasyon komitesi katılım bedelleri dahilinde her takıma hergün için 1 kasa su verecektir. Takımlar maçlarda içilecek ilave sularını ve maç günü beslenme tedarikini kendileri karşılayacaktır.

MÜSABAKA ARALARI VE ISINMALAR HAKKINDA
Müsabakalar arasında 5 dakika ısınma aralığı bulunacaktır. Tüm takımlar ısınmalarını saha dışında başlatacaklardır. Takımların sahaya girdiklerinde 5 dakika smaç ve servis ısınma hakları olacaktır. Her takımın saha dışında yapacağı toplu ısınmalar için kendi toplarını getirmeleri gerekmektedir.  Saha içerisindeki resmi ısınma için ise her takıma bir top verilecektir. Takımlar isterlerse kendi toplarını getirebilirler.

ANTRENÖRLÜK
Sahada kulüpler antrenör bulundurabilir. Kulüp takım antrenörü olarak sahaya çıkacak kişileri başvuru formunda belirtir ve başvuru formuna varsa antrenörlük belgesinin fotokopisi ekler.
Müsabakalara çıkan antrenörler de sporcular gibi cezai yaptırımlara tabidir.
Antrenörler müsabaka içerisinde servis atışı düdüğü ile başlayan ve topun öldüğü zamana kadar geçen süre içerisinde (rally içerisinde) konuşamaz ve taktik veremez. Rally aralarında, molalarda ve saha değişimlerinde takımı ile konuşabilir ve taktik verebilir.
Antrenör mola alabilir ve her set 2 mola hakkı vardır. Teknik mola yoktur.
Sahaya çıkan antrenörler ısınma ve maç esnasında maske kullanmalıdırlar.
Sporcular kendi havlusunu ve suyunu kullanır. Hijyene azami özen göstermek takım yetkilisinin sorumluluğundadır.
Her saha değişiminde antrenör de takımıyla birlikte yer değiştirir.
Burada bahsedilmeyen diğer konularda FIVB ve CEV’in antrenörlük için belirlediği kurallar geçerlidir.

ÖDÜLLER ve ÖDÜL TÖRENİ
Derece alan ilk 3 takıma kupa ve madalyalar verilecektir. Derece alan kulüp başına bir kupa ve takım kafilesi sayısı kadar (sadece sporcu) madalya verilecektir.

Derece alan ilk üç takım ödül töreni için kendi kategorilerinin final maçından sonra sahada resmi maç formaları ile ödül töreni için hazır olmaları gerekmektedir.

COVID-19 ÖNLEMLERİ HAKKINDA
Her sporcunun HES kodu girişlerde kontrol edilecektir. HES kodunun müsaade etmediği kişiler alana ve dolayısıyla müsabakalara çıkamayacaktır.
Turnuva alanında bulunan her bir kişi sürekli maske takmalıdır. Sporcular ve hakemler ancak kendi maçları için sahaya çıktığında maskelerini çıkarabilirler. Antrenörler ısınma ve maç esnasında maske takmak zorundadır.
Aynı takım üyeleri haricinde kişiler 2 metrelik sosyal mesafeyi sürekli gözetmelidir.
Ellerin sık bir şekilde her maç öncesinde ve sonrasında en az 20 saniye sabun ile yıkanması gerekmektedir.
Müsabaka ve antrenmanlar esnasında Sağlık Bakanlığı’nın ilgili genelge ile belirtilen Kovid-19 “Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde belirtilen kurallara titizlikle uyulması gerekmektedir.

KATILIM ÜCRETİ ve PUANLAMA
Takımların katılım ücreti sporcu başına 250 TL.’dir. Sahada oynayan veya yedek oyuncu ayrımı yoktur. Antrenörlerden ve yöneticilerden ücret alınmaz. VOLAP turnuvalarına katılan kulüplere kış sezonu lig statüsünde daha sonra belirlenecek katılım ve puan avantajı sağlayacak ayrıcalıklar tanınacaktır.